Referinte

pema

Pompa a fost usor modificata si transportata la aeroportul international din Atlanta, unde cel mai mare avion cargo din lume, Antonov 225 de constructie ruseasca, a transportat-o la Tokio. Inca patru pompe germane mai mici au lucrat la Fukusima, imprastiind apa peste reactoare. In prima etapa, pompa a turnat apa peste reactoare, dupa care a fost folosita la turnarea betonului necesar ingroparii reactoarelor intr-un sarcofag. Va reamintim ca accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc la data de 11 martie 2011 la centrala electrica atomica Fukushima din Japonia, care include 4 reactoare nucleare, iar ca urmare a cutremurului din nord-estul Japoniei de la ora 14:46 s-a produs un tsunami de mari proportii. Centrala nucleara Fukushima I a fost nevoita sa recurga la acumulatoarele electrice de rezerva, dar acestea au o capacitate limitata. La 14 martie compania TEPCO (Tokyo Electric Power Company), care administra centrala, a facut cunoscut ca nici sistemul de racire al reactorului 2 nu mai functioneaza. Fara o racire normala la un reactor se putea ajunge la supraincalzirea miezului cu material fisionabil radioactiv al reactorului pana la o temperatura de 2.000 grade C, crescand riscul topirii lui si al unor explozii. La 15 martie autoritatile din Tokio au anuntat ca la reactorul (blocul) 2 Fukushima a avut loc o explozie care a avariat invelisul acestuia, provocadu-se astfel o crestere a radioactivitatii in zona inconjuratoare.

pema


2. pema electrotehnic Romania produce componente ale robotilor de vopsire pentru cei mai importanti jucatori ai industriei automotive?

Industria automotive include totalitatea companiilor care proiecteaza, dezvolta, produc, promoveaza si vand vehicule cu motor, reprezentand unul dintre cele mai dinamice sectoare economice. Domeniul automotive, include si realizarea de componente pentru masini, cum ar fi motoare si caroserii, insa nu si cauciucuri, baterii si combustibil. Segmentul principal este cel al productiei de automobile si autoutilitare, camionete, furgonete, vehicule utilitare si sport, in timp ce vehiculele comerciale, cum ar fi camioanele mari, ocupa un loc secundar in industrie. Doar pentru sectorul de autoturisme, anul 2015 a adus in industria automotive peste 70 milioane de masini - 15 milioane dintre acestea fiind produse in Uniunea Europeana.

pema


4. Incepand din anul 2015 pema electrotehnic Romania a devenit unic distribuitor al produselor companiei FLEXA gmbH Germania . Flexa produce de peste 65 de ani o gama variata de produse si accesorii dedicate sistemelor de protectie pentru cabluri, fiind partenerul ideal la nivel global pentru aplicatiile dumneavoastra. Oricare ar fi sistemul de protectie solicitat, FLEXA ofera o gama completa de protectii de cablu din plastic sau metal insotit de tipul de conectare potrivit pentru toate modelele de conductor. Flexa ofera produse rezistente pentru aplicatii utilizate la temperaturi extrem de scazute incepand cu -60 grade C si pana la + 300 grade C, clasificate pana la clasa IP 69 K, rezistente la solventi, lichid, la radiatii UV sau acoperite cu silicon. In practica, furtunele de protectie FLEXA se regasesc in industia constructiei de masini si utilaje industriale, in turbine eoliene, in industria vehiculelor feroviare sau in ingineria auto. Aceste furtune protejeaza liniile de date impotriva interferentelor electromagnetice, impotriva undeleor de lumina laser, impotriva impacturilor fizice, etc. Diversitatea produselor Flexa nu este suficienta atata timp cat unele domenii de aplicare necesita adaptari speciale de conectare. Asadar, specialistii departamentului de cercetare-dezvoltare vin in permanenta in sprijinul partenerilor cu cele mai bune solutii dezvoltate in sistemul CAD 3D si fabricate cu ajutorul celor mai noi si performante utilaje. Atunci cand vine vorba de sisteme de protectie, Flexa este un partener - competent, cuprinzator si innovator, iar pema electrotehnic Romania va pune la dispozitie produsele Flexa insotite de consultanta de specialitate in acest domeniu.5. pema electrotehnic Romania produce echipamente, componente si panouri de comanda pentru cei mai mai importanti jucatori/producatori din industria ascensoarelor industriale si de persoane.

pema
Nota: Decizia de a utiliza doar litere mici in denumirea companiei este una voluntara, apartine managementului pema electrotehnic Romania si nu este o eroare de editare. Rugam partenerii pema electrotehnic Romania sa utilizeze aceasta denumire in toate documentele care includ numele companiei! Va multumim!